În rândurile următoare vreau să discutăm despre mașinile de spălat, despre principiile ce stau la baza funcționării acesteia. Sunt lucruri pe care nu toată lumea le știe și sper să reușim să le aducem în vedere pentru fiecare.
Cum funcționează o mașina de spălat?
Cand ai nevoie urgenta de o masina de spalat te gândești care ar fi mai buna, de ce funcții dispune si mai ales cat de bine spala sau daca este delicata cu hainele tale, de aceea trebuie stiut faptul ca masinile de spalat se impart in doua mari categorii: masini de spalat cu bazin si masini de spalat cu tambur.
Masinile cu bazin sunt acele masini care au agitator mecanic sau masini de spalat cu palete, masini cu duze si mai ales masini cu roata pentru valuri, toate acestea fiind de fapt masini de spalat cu palete amestecatoare si masini de spalat cu duze. Masinile cu tambur sunt acele masini incarcate pe fata frontala si/sau de asemeni incarcate pe manta.
Masinile de spalat cu bazin sunt foarte raspandite si poate chiar cele mai folosite, principiul lor de spalare si curatare a hainelor folosindu-se de miscarea continua a rufelor de spalat si de vartejurile create ale apei de spalare.
Care este principiul de spălare al hainelor?
Trebuie sa stim ca la o cantitate de 1.5-2.5 kilograme de rufe uscate avem nevoie de aproximativ 40-60 litri de apa la care se adauga si detergenti. Masinile de spalat cu bazin ce incalzesc apa in timpul spalarii dispun de pompe de emulsie si dispozitive automate ce pot regla temperatura, dar si durata de spalare a hainelor. In momentul in care temperatura dorita este atinsa se porneste automat agitatorul mecanic sau roata pentru valuri, astfel se realizeaza procesul de spalare al rufelor pana la terminarea intregii durate a spalarii.
In cazul masinilor de spalat cu tambur procedeul de spalare al hainelor este diferit fata de masinile de spalat cu bazin, acest procedeu necesitand de aproximativ 25 de litri de apa pentru spalare la o cantitate de circa 5 kilograme de rufe uscate. Din otel si perforat tamburul este prevazut in interior cu nervuri pentru antrenare ce se rotesc alternativ in ambele sensuri.
Care este principul de spalare al rufelor in masinile de spalat automate?
Pentru masinile de spalat ce sunt complet automatizate toate procesele de spalare: prespalare, spalarea propriu-zisa, clatirea si bineinteles centrifugarea sunt controlate automat fara sa intervina factorul uman. In cazul acestor masini un avantaj il reprezinta functiile de care dispune fiecare masina de spalat automata in parte.
Adaugă un comentariu